Att lära sig känna efter

Att lära sig känna efter

När man gör saker man brinner för så får man energi. Man känner sig full av liv,lycklig och mellan varven nästan hög av den positiva energin. Du har säkert upplevt denna känsla nån gång.

Detta är härligt! Och också ett tecken på att man gör rätt saker, just de saker som får ens innersta själ att blomstra. Ett tecken på att du ska fortsätta göra dessa saker.

Mitt i denna iver och passion finns det också risk att det sker nånting obemärkt. Att du ger för mycket av dig själv. Du arbetar ut dig utan att märka det. Du njuter så enormt av det vad du gör så du märker inte att du plötsligt har gasen i botten konstant. Du kör förbi alla rastplatser, lägger i högsta växeln och kör ut på motorvägen.

Älskar du det du gör blir det lätt att du förbi ser de små tecknen på att du kanske borde ta en vilodag emellan.

Oberoende vad man gör, om man brinner för det eller inte, är balans och måttlighet nyckelord. I denna högfrekventa tid vi lever i nu är det ännu viktigare att vi tar oss tid för återhämtning. Fakta är att man kan bränna ut sig genom att göra saker man brinner för, risken är nästan större då.

Jag brinner verkligen för det vad jag gör, det ger mig enormt mycket energi och glädje. Men jag har också fått lära mig den hårda vägen att man inte kan jobba dygnet runt ändå. Inte fastän hur mycket energi man än får av sitt arbete. Det kom en morgon då jag inte slapp upp ur sängen, det var helt enkelt stopp. Det blev många förändringar i mitt liv efter det, stora som små.

Idag har jag lärt mig att lyssna på min kropp och på de där små, små tecknen. De berättar väldigt mycket åt mig och jag gör som de säger. Ibland med ett milt motstånd ( då när jag är som mest ivrig), men jag går aldrig emot dem längre.

Att hitta olika sätt att varva ner är väldigt viktigt och att också där lyssna till vad som passar en själv bäst.

Här är några sätt som hjälpt mig:

Lyssna på musik, ibland uppiggande , ibland nedlungnande

Meditera

Vara ute i naturen

Ta tid för mig själv, vara ensam

Eteriska oljor som får kroppen att varva ner, både fysiskt och mentalt

 

Ta och pröva dig fram vad som passar just dig